Rólunk

 

A közművelődés háza Soroksáron - Hagyományok és nemzetiségi kultúrák találkozása
1995. március 21-i képviselő-testületi ülésen az önkormányzat úgy határozott, hogy a kerület területén lévő intézmények - így a művelődési ház is - az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

A Táncsics Mihály Művelődési Ház mára már ugyancsak kibővítve, felújítva várja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat. Bármennyire is meglepő, de az épület helyén eredetileg 1945-ig vendéglő, majd 1945-től pár évig pártház működött. Az 1960-as évekig Dózsa Művelődési Ház, majd az átépítés után - amelynek során elnyerte mai formáját - az 1848-as forradalom előtt a községben tanítóskodó Táncsics Mihály nevét vette fel és viseli napjainkig.

A művelődési ház 2000-ben teljes felújításon ment keresztül. Ennek során az intézmény alapterülete harmadával nőtt és korszerűsödött. A közművelődési intézményben elsősorban a Soroksárra jellemző kulturális tevékenység folyik.

A Táncsics Mihály Művelődési Ház erőteljesen helyi elkötelezettségű intézmény. Ez ugyan minden jól működő művelődési otthonra elmondható, de azért érdemes mégis megemlíteni, mert Soroksáron ez a cél az átlagosnál még határozottabban érvényesül. A különféle kulturális, illetve nemzetiségi hagyományokat ápoló klubok, tanfolyamok a ház profiljának meghatározó elemei.

Az intézmény több amatőr kórusnak, művészeti csoportnak is otthont ad. A művélődési ház igyekszik továbbá támogatni minden olyan amatőr és profi csoport munkáját és bemutatkozását, amelyek a kerület kulturális életét színesíthetik.

A közösségi élet, a társadalmi események tehát régóta döntő jelentőségűek a közművelődési intézmény életében és megítélésében, mert az itt élők szeretik a táncos rendezvényeket. A ház, pedig igyekszik ezeket a helyi igényeket kielégíteni. A rendezvények sorában is külön helyet foglalnak el a szórakoztató programok, azon belül is a bálok, melyek a Táncsics hagyományaihoz kapcsolódnak, illetve még régebbiek, hiszen az épület évtizedekig bálokra is alkalmas vendéglő volt.

Az intézmény számos úgynevezett külső rendezvénynek is helyet ad, amellyel elsősorban a kerületi oktatási intézményeknek, civil szervezeteknek állnak rendelkezésére.

Az intézmény fő működési profilja a rendezvények szervezése, de mindezeken túl a ház folyamatosan törekszik közéleti szolgáltatásainak bővítésére is. A közművelődési intézmény egész évben minden korosztály számára kínál programokat a látogatóknak.

 

Telephelyeink

1238 Budapest, Molnár u. 113 (február 1-ig zárva)
A Tündérkert szabadidő park Soroksár szívében található, a Molnár szigeten, gyönyörű zöld övezetben. A körbekerített parkban sport-és szabadidős tevékenységet szolgálják: füves futball pálya, futópálya, multifunkciós sportpálya, játszótér, köteles mászópálya, büfé, mellékhelységek, öltöző, fedett terasz, kültéri fitnesz eszközök, kerékpár tároló.

Elérhetőségek:
06-1/286-0262, 06-30/856-1645, info@tmh.hu

Tündérkert Facebook oldal -> 

1238 Budapest, Hősök tere
Kerületünk központjában álló emelvényes, fedett pavilon, mely helyet biztosít szabadtéri rendezvényekhez, pl. a Térzene sorozathoz. Igénybe vételét a művelődési ház igazgatójával szükséges egyeztetni.Elérhetőségek:
06-1/286-0262, 06-30/856-1645, info@tmh.hu

 

 

 

 

Közérdekű információk

Letölthető közérdekű dokumentumok
Az alábbi linkekre kattintva letölthetőek a kívánt dokumentumok:

 

KÖZÉRDEKŰ ADATOK ÖSSZEFOGLALÓJA (DOC)

   Közérdekű adatok - 2023

KÖZÉRDEKŰ ADATOK ÖSSZEFOGLALÓJA (PDF)

   Közérdekű adatok - 2023

 

ALAPÍTÓ OKIRAT (PDF)

   Alapító okirat - 2022

 

ÉVES KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓK (PDF)

   Éves költségvetési beszámoló - 2022

   Éves költségvetési beszámoló - 2021

   Éves költségvetési beszámoló - 2020

   Éves költségvetési beszámoló - 2019

   Éves költségvetési beszámoló - 2018

 

KÉPZÉSI TERV (PDF)

   Képzési terv - 2023-2028

 

STATISZTIKAI ADATSZOLGÁLTATÁS (PDF)

   Statisztikai adatszolgáltatás - 2022

   Statisztikai adatszolgáltatás - 2021

   Statisztikai adatszolgáltatás - 2020

   Statisztikai adatszolgáltatás - 2019

 

SZAKMAI BESZÁMOLÓK (PDF)

   Szakmai beszámoló - 2021

   Szakmai beszámoló - 2020

   Szakmai beszámoló - 2019

 

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - SZMSZ (PDF)

   Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) - 2022

 

SZOLGÁLTATÁSI TERV (PDF)

   Szolgáltatási terv - 2023